back home - Reisverslag uit Rotterdam, Nederland van Susan Kruijs - WaarBenJij.nu back home - Reisverslag uit Rotterdam, Nederland van Susan Kruijs - WaarBenJij.nu

back home

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Susan

22 Mei 2008 | Nederland, Rotterdam

Luitjes hier ben ik weer, terug in Zweden! volgens mij is mijn leven beter en nauwkeuriger te volgen als ik in het buitenland zit dan wanneer ik in Nederland ben dankzij deze blog.

Waar zullen we eens beginnen? Bij hetgeen waar ik de laatste keer ben gestopt. uhmm ja... :D
Zondag, tegen de avond, heb ik Ad maar eens gesms't of hij niet ontvoerd was en of hij nog van plan was om naar Borlänge te komen! Kreeg meteen terug dat hij in de trein zat. De weg van het station tot aan mijn huis heeft hij aan 1 stuk door vertelt over zijn Stockholm avontuur. Nou dat is al een blog opzich, laten we het erop houden dat hij zich ERG had vermaakt. Omdat uit de info bleek dat hij meer had gedronken dan gegeten besloot ik dat maar eens om te draaien. Na een groot bord gezond voer hebben we tot middennacht zitten kletsen op de bank. De volgende dag lekker uitgeslapen en tegen de middag richting 'Kupolen' (HET winkelcentrum van Borlänge) Op de weg ernaar toe passeerde we school, wij beide waren verbaasd dat deze open was op deze feestdag. Eenmaal voorbij het gebouw herinnerde ik me opeens dat ik een seminar geplant had staan die dag. Een klasgenoot die we tegen kamen had 's ochtends hieraan deel genomen en vertelde dat er 's middags nog een gelegenheid was. Na één uur gepieker of ik wel zou gaan gaf Adje de doorslag. Het leek hem wel leuk weer eens in de schoolbankjes te zitten, 't was immers een hele tijd geleden voor hem. Eenmaal daar, in een uitpuilende klas wat de helft moest voorstellen, werden we in 10 groepen verdeelt. We moesten een case discussieren en onze standpunten uiteindelijk voorleggen. We werden natuurlijk gescheiden ik tussen de Zweedse studenten en hij met een lief Frans meisje met nog een stel jongens. Eenmaal terug in college was het duidelijk te merken dat Adje een liefhebber van discussies is haha :D

De dag erna moest er gezongen worden, nou ja 12u 's nachts. HAPPY BIRTHDAY...
Op Ad zijn verjaardag hebben we een Falun reunie gehouden. We hebben het stadje bezocht met al zijn koffie gelegenheden, zijn oude school (mijn indirecte huidige) de héle lange weg studentenhuis - school :(. Jeej wat heb ik medelijden met die mensen, méér dan een half uur bergje op bergje af, moet je voorstellen voor 2uur college door de sneeuw half uur heen half uur terug. Ik hoor de andere generatie al denken, man das niks.
De volgende dag stond ik om 5uur naast mijn bed om de terugweg back home te beginnen. Ad vertrok op een wat schappelijkere tijd later op de dag richting Nederland.

Eenmaal terug in Nederland heb ik als eerst een Hema hotdog met mayo-mosterd saus gegeten hmmm. Daarna werd ik meegevoerd in de dagelijkse hectiek van ons landje. Ik hoefde niet eens te wennen deed meteen mee.
Van out-door winkel naar boekenzaak, van supermarkt naar het Lodewijk pincoffsplein en van Willemsbrug naar de boompjes. Pas toen Justus thuis kwam van zijn werk vond ik pas de rust. Jaja wat heeft hij een goede invloed op me.
De volgende dag werd ik voor het eerst 25 :D,'s ochtends met Justus meegereden naar Den Bosch om vanuit daar de trein naar Weert te nemen. De verjaardagstrein reed zonder vertraging en mijn papa was die ochtend mijn privé taxi. Hoe luxe wil je het hebben. 's middags kwam er wat familie op bezoek en 's avonds mijn peet-oom, tante, Elvy mijn 'half zusje' met haar moeder, en mijn Weertche vrienden.
Het was erg gezellig en de Weerter vlaai was heerlijk. Daarom ging mijn moeder de volgende ochtend nog 10 verse vlaaien halen om ook Delft er kennis mee te laten maken. Hup, campingkoelkast in de auto en rijden maar. Doordat het 5x drukker was op de weg dan normaal kwamen we ook nog tot onze grootste nachtmerrie te laat op mijn zus haar afstudeer presentatie. Gelukkig had ze op ons gewacht :D
Zo trots als familie zijn kan hebben we haar presentatie bijgewoond. En reden hadden we om trots te zijn, ze is met een 8 en een 8,5 geslaagd! Dat hebben we 's avonds uitbundig gevierd met een etentje en daarna op de sociëteit Virgiel met nog honderd andere mensen (jaarclub, klasgenoten, dispuut, oud- en huisgenoten etc).
De volgende dag was het weer mijn feesthû. Mijn lieve vriendjes en vriendinnetjes hadden de moeite genomen richting R'dam te komen. Ook mijn jaarclub, klasgenoten, dispuut huisgenoten waren van de partij ;) hihi wie wil er met mij een jaarclub of dispuut vormen!

Iedereen onwijs bedankt voor de leuke attenties, sms'jes, mailtjes, kaartjes, kado's en ik vond het ERG leuk om jullie weer even gezien te hebben :D Justus, TOPPER ook nog bedankt dat ik mijn verjaardag in jouw casa mocht houden!

Wist je dat: zaterdag 17 mei het in Borlänge nog sneeuwde!

• 22 Mei 2008 - 14:30

Marijke:

Vooral de eerste alinea doet t 'm Suus ;) Ben zo blij dat ik nu eindelijk op de hoogte kan blijven van jouw leventje, en wat klinkt dat goed zeg! Je krijgt wat je verdiend zeggen ze altijd en dat klopt bij jou ook zeker!
    Ga jij nog lekker genieten van al je tripjes en dan zorg ik dat ik een week vrij heb in augustus om je met open armen te ontvangen :) Dikke kus

• 22 Mei 2008 - 15:21

Astrid:

Ha ! Klinkt goed allemaal; en dat je nog vaak 25 mag worden! En ECHT LEUK dat het op 17 mei in Borlaenge nog sneeuwde ... jeetje

• 23 Mei 2008 - 01:15

Kinny:

Ik mis de club Weert!!!
    Suusje, heb je mn smsje gekregen op je verjaardag,mn internet ligt plat...again!! Dus helaas geen skypie skypie..
    Hoop dat je een mooie verjaardag hebt gehad!!
    Dikke kus

• 25 Mei 2008 - 17:38

Jo:

Suus,

GENIET, maar zo te lezen doe je dat met volle teugen :)!

Kus,

Jo!

• 29 Mei 2008 - 21:19

Tante Annie:

Hoi Suus
    Het is weer een tijd geleden dat je van ons wat gehoord hebt.
    Je studie zit er bijna op en dan naar Mexcico,het kan niet minder,maar verdiend heb je het met zo goede afstudeer presentatie.
    Ik wens je nog een hele fijne week in Zweden!
    en een geweldige vacantie
    Groetjes ome Jan & tante Annie

• 31 Mei 2008 - 09:53

Zusje:

Leuk om je weer gezien en gesproken te hebben!

Tot de volgende keer in Nederland.

-xxx- je zusje