Stockholm - Reisverslag uit Stockholm, Zweden van Susan Kruijs - WaarBenJij.nu Stockholm - Reisverslag uit Stockholm, Zweden van Susan Kruijs - WaarBenJij.nu

Stockholm

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Susan

22 April 2008 | Zweden, Stockholm

medeZONgenoten.
Afgelopen weekend was het zover! Zon knuffel, eet & shopping time.

Donderdagavond had ik de laatste trein Borlänge- Stockholm genomen. Met ruim een uur vertraging kwam Justus rond 23.50u aan. Na elkaar helemaal fijn te hebben geknuffeld zijn we aan onze 'speurtocht' naar het Castanea hostel begonnen. De weg naar het oude deel van de stad was al een bezienswaardigheid opzich. Zelfs op donderdagavond zie je genoeg Zweedse jongeren totaal van de kaart. De meest ongemakkelijke houding om dronken in slaap te vallen hebben we gezien.

Eenmaal in het oude deel van de stad hadden we het hostel zo gevonden. Met de code die we per mail hadden ontvangen opende we alle deuren en op de tweede verdieping lag een envelop met mijn naam & sleutel klaar. We troffen een prima kamer aan (haha Ad niet zoals het 3 bij 4 kamertje Rugerford boot vorig jaar). Daarna als twee nuchtere een drankje gedaan tussen de té dronken Zweden.

De volgende ochtend lekker onbijtje in de Espressobar gescoord. De zon had Justus gelukkig meegenomen dus die deed goed zijn best.
En toen was het shoppingtime :D
Justus de shopaholic en ik de 10 vóór 5 koper (zoals hij dat zo mooi noemt)hebben ons hartje op kunnen halen. Ellen speciaal voor jou de aankoop up-date; jurkje, trui, vestje, zomertruitje, dekbedovertrek (ja ook praktisch denken). Verder héérlijk gegeten, Ad we zijn wederom naar Herman's gegaan en ook Justus is groot fan. (vegatarisch buffet met heerlijke verse dingen in elke week een ander thema)Dit keer was het 'n Mexicaans thema. Heb nog wat eet- en shop tips voor over 2 weken, maar die ontvang je per mail.

De overige nachten hebben we in het Connect hotel 'geslapen'. Het is een echte aanrader, 10min met de trein, net buiten Stockholm. Kleine, gezellige, schone, leuk ingerichte kamer, sauna en sport gelegenheid en een prima ontbijtje. Heerlijk om weer fantsoenlijk brood te eten want dat supermarkt brood is niet te (vr)eten. Het ligt een week op je te wachten en een bakker kennen ze hier helaas niet.
Niet alleen het brood was heerlijk, het was fijn om weer even in de GROTE stad te zijn.
Justus heeft ook een ander beeld van de Zweedse mensen gekregen want in Borlänge, de op 5 na grootste stad en de meest crimineelste stad van Zweden, is een beetje een foute afspiegeling van de Zweedse samenleving haha.

Zondag hebben we alles heerlijk afgesloten in het zonnetje aan het water met een ijsje.

Van donderdag tot zondag hebben Justus en ik volop genoten van de geweldige stad Stockholm. Om jullie een beetje mee te laten genieten/ indruk te geven wederom een aantal foto's.

PS. leuke verrassing dat jullie ons in de haven op stonden te wachten Patricia & Saskia!

Wist je dat:
Overnachten in Stockholm vaak een probleem is, omdat er weinig hostels/ voor student betaalbare hotels zijn. Oorzaak locals boeken vaak hostels omdat de stad in veel gevallen niet bepaald om de hoek ligt en er is weinig plek/niet rendabel om gebouwen in het centrum om te toveren tot hostel.

• 22 April 2008 - 11:51

MC:

Suus 1 foto maar? Nou :-(...maar wel een vet gaaf rendier!

• 22 April 2008 - 11:51

MC:

Oh haha ik verzend het bericht en hup meteen super veel foto's ga z enu bekijken maar toch dat rendier is leuk!

• 22 April 2008 - 11:58

Marijke:

Suus, wat staan jullie weer prachtig op de foto!
    Nu ook het zonnetje in Zweden begint te schijnen ben ik toch wel jaloers hoor ;) Blijf vooral veel verhalen schrijven, zodat wij volop mee kunnen genieten! Enjoy & take care! XOXO

• 22 April 2008 - 13:00

Silvia:

Ziet er goed uit Zussie!!!

• 22 April 2008 - 13:06

Patricia Aka De Boot:

hi suuske, vet man zo een boot! kan je niet ff vragen of die me op komt ahlen zodat ik naarje toe kan varen?..;)

klinkt gezellig allemaal...wanneer ga je je kleertje showen op de webcam? hahah

dikke kus

• 22 April 2008 - 16:51

Mia Robben!!!:

Hé Suuske!!!!
    Wat een lekker stel daar op de foto's,
    Jullie zien er super, blij ,knap, gelukkig, en verliefd???? uit!!!! op de foto's.
    Geniet er maar van,Tot ziens!!!!!!!!
    liefs en groetjes Mia Robben.

• 22 April 2008 - 20:06

Adje:

ik word gek :) Ik wil ook naar Stockholm!!!! Nog maar 2 weken en dan ga ik langs bij die kledingwinkels ... en DIE adidas store ... en cd winkels ... en Hermans ... en en en ...

Tot snel!

p.s. heb je stiekum nog gekeken?!?

• 23 April 2008 - 09:56

Astrid:

Eh, zullen we maandag Stockholm ingaan? Moeten we wat engelse mik meenemen?
    En koppijn tabletten?

• 23 April 2008 - 15:10

Sylvia:

hee dacht dat jij daar was om te studeren?? :)
    Klinkt goed suusje! Fijn dat je het zo naar je zin hebt. Hier in vlissingen is het ook nog wel oke, mis 's avonds alleen mn lieve huisgenootjes...
    Dikke kus syl

• 26 April 2008 - 08:45

Hanneke:

Moooooi! Leuke verhalen, enjoy je time!

BenjaMinten

• 29 April 2008 - 17:18

Maaike:

hi suus! ziet er leuk uit :D geniet er lekker van!! x