Eerste schoolweek - Reisverslag uit Borlänge, Zweden van Susan Kruijs - WaarBenJij.nu Eerste schoolweek - Reisverslag uit Borlänge, Zweden van Susan Kruijs - WaarBenJij.nu

Eerste schoolweek

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Susan

03 April 2008 | Zweden, Borlänge

Zo mijn eerste lesweek zit erop, het weekend kan beginnen! Wat een luxe, lekker in contrast met wanneer je werkt. :D

Mijn week begon met zo'n 4uur marketing op maandag. Een multiculti klas waar alle kleuren en geuren bij elkaar zaten. Wat heb ik gelachen. Het grappigst was de ADHD homo chinees die niet meer stopte met praten toen hij de beurt kreeg, beentjes over elkaar, hipperdepip gekleed, brilletje op zijn kleine babipangwang neusje GEWELDIG. 8-I Ik zat 2 stoelen verderop en zocht tevergeefs naar de uitknop.
Eerste indruk, een boeiend vak met een prima leraar.

Ik vervolgde mijn lesweek met het vak 'leadership and organisational behaviour'. Een populair vak, we zaten bij elkaar gepropt in een te kleine collegezaal. Daar waar bij marketing de opkomst <70 moest zijn, evenaarde het met gemak in deze course. Na 1,5u kreeg ik toch kramp in mijn benen en een houten kont. Ik had ze het liefst in de nek gelegd bij de buurman voor me. De indruk van de klas was goed. Veel Franzen, spanjaarde en de andere helft Zweeds.

Vandaag sloot ik mijn lesweek af met 'International Relations'. Best interessant zou je denken. Nou NIET dus. De leraar (student die van een andere universiteit was geplukt) stond nerveus de theorie over liberalisme, realisme, idealisme, globalisation op te dreunen.
Niet echt een natuurtalentje om de theorie op een inspirerende manier over te brengen. En het ergste nog, ik heb vanmiddag de enige Nederlandse student uit Borlänge ontmoet. Daar gaat mijn goed voornemen; geen contact met nederlanders. Zo wordt het immers moeilijker mijn engels te verbeteren waarvoor ik uiteindelijk gekomen ben.
In de pauze hield ik het voor gezien (had besloten het extra vak maar te laten vallen) en ben van het mooie voorjaars weer gaan genieten.

Heerlijk tijdens het hardlopen van de natuur en de zon genoten. Daarna even de sauna in, TOP.
Vanavond hebben we een film avondje in onze IKEA room op het programma staan. Ben benieuwd welke het wordt nu dat de chinezen de overhand hebben. jaaa daar is er nog één bijgekomen op onze verdieping. Waarschijnlijk ontstaat er nog een koppeltje want Jun is de laatste dagen nog vrolijker dan ze van nature al is :D

O ja, het nut van introductie's zie ik na deze week ook in. (haha op tijd, zo tegen het einde van mijn studie) Zonder school en les introductie zit je plotseling in bestaande klas midden in de leerstof. Geen uitleg over regels, pasjes, boeken, examens, werkgroepen, relatie student/docent, gebouw, lokaal logica, nee geen getrut, gewoon meteen vol aan de bak.
Daar hou ik van!

Wist je dat:
Studenten van de Dalarna universiteit 24uur per dag in het gebouw kunnen.

Wist je dat:
Als je mensen Zweeds hoort praten je denkt dat je het Weertsche dialect erin herkent.

• 03 April 2008 - 17:30

Maaike:

post komt er aan ;) ben jaloers op je suus!! x

• 03 April 2008 - 17:50

Petra:

Hee meissie!

Zomaar ineens in Zweden!!! Supercool! Hoop dat je erg naar je zin gaat hebben enne... je Engels gaat helemaal goedkomen!

Kus, Petra!

Is H een beetje goed vertegenwoordigd daarboven? :)

• 03 April 2008 - 18:37

Lied:

Lief Suuske,
    Bekijk nu voor het eerst je site! Super hoor allemaal. En wat sta je daar trouwens fotogeniek te wezen in de sneeuw. Ben jaloers laat dat duidelijk zijn;) Nou Suuske, Lied duikt weer in een boek....antwoord op e-mail volgt dit weekend! Had je trouwens terug gesmst maar je zal je nederlandse nummer wel niet hebben op het moment. Altijd slimme acties van die Lied...
    Enjoy en tot mails...(misschien dat ik ook maar aan de skype moet)

Dikke kus LIeD

• 03 April 2008 - 20:38

Ad:

wist je dat ... er wilde roddels gaan over wat er allemaal gebeurt op een zaterdagavond (zowieso s'avonds laat) in het schoolgebouw :)

Enjoy the weeekend!!!!!

• 04 April 2008 - 07:02

Marijke:

Klinkt goed Suus, geniet ervan! Voordat je het weet ben je weer back in town.. Dikke kus!

• 04 April 2008 - 07:28

Sylvia:

hee suus!
    spannend hoor allemaal! klinkt maar ingewikkeld die lessen die je aan het volgen bent en dan ook nog in het engels!
    Mijn eerst weekje zit er ook bijna op. Ben gister met 3 andere co's in middelburg gaan eten en daarna hier in het bruisende vlissingen (not) nog de nodige drankjes genuttigd :) Vandaag weer lekker naar rdam terug. Moet hier trouwens wel de volle 16 weken blijven, mag die laatste 8 weken niet in het mcrz doen omdat er een co in vlissingen moet zijn, zo balen... Maar ja, als er leuke andere co's blijven komen is het vast wel oke!
    Fijn weekend!
    xx syl

• 04 April 2008 - 14:21

Ruud:

O Suzie wat ben ik jaloers op je! Leuk om op deze manier te kunnen volgen hoe je het maakt. Als je nog Zweden tips hebt hoor ik het graag. Ik ben van plan dit jaar ook nog een scandinavie trip te maken.

• 05 April 2008 - 11:14

Miranda:

He suus, niet meteen gaan spijbelen he!

• 06 April 2008 - 09:22

Steffie:

Ha Suuske,

Wat een leuke site. Het is net of ik zelf in Zweden zit(hihi).

• 08 April 2008 - 13:14

Maaaaaarie:

haha vooral die foto van de Chinese rijstkoker vind ik erg mooi! Ik spreek je morgen op skype suus gezellig hoor!

maaarie

• 08 April 2008 - 15:44

Sjoerd:

Ha Suus !

Susanindezon: ik kom er net vandaan, want Utila ligt ten noorden van Honduras en even verderop ligt links Mexico en rechts Cuba ! Ik ga kijken naar de plaatjes en verhalen uit het besneeuwde Zweden!
    Heineken nieuwtjes heb ik dus gemist ! Alvast veel plezier!

groeten

Sjoerd

• 08 April 2008 - 17:45

Guus:

Hoi Suus,

Wat ziet dit er top uit zeg! Ik wist niet dat je het werkende leven / ambities weer achter je gelaten hebt, maar volgens de foto's is dit een zeer goede beslissing, wat gaaf!!

Toch wel typisch dat je naar je oude branche neigt, toch (natuurlijk puur uit professioneel oogpunt) even checken hoe het zit met de drank!

Ik zal je verhalen bijhouden, en ik reken op een bij-praat-sessie tegen de tijd dat je weer terug bent!

Groetjes Guus!

• 09 April 2008 - 13:08

Jo:

Leuke verhalen Suus, je verveelt je zo te lezen geen moment :)!
    En als je terug bent, gaan we weer partyen in R'dam City :)!

Genietse!

Kus Jo(Lagerweij)

• 09 April 2008 - 18:56

Mia Robben!!!!:

Há lief suuske!!!!
    heb jou wat extra foto & video ruimte cadeau gegeven hopelijk is dit aangekomen,
    veel liefs, groetjes en een dikke knuffel van: Frans&Mia

• 10 April 2008 - 07:09

Gertie:

Hoi Susan,
    Leuk te lezen, dat je nu in Zweden ben, en dat het goed met je gaat. Volgens mij was je ook nog in Gambia geweest, terwijl in in Suriname zat. Suriname was ook erg leuk. Ik zal je verhalen volgen op deze site. Bij Heineken verder alles goed. Groet en veel plezier in Zweden